Emmaplein, Zeist

De contouren van het nieuwe centrum worden steeds zichtbaarder. Na de Markt werkt BAM Infra onder andere ook op de Voorheuvel. De Slotlaan is grotendeels al heringericht. Ook het eerste deel van het Emmaplein is inmiddels al heringericht.

In de week van 18 juni is het grotere werk aan het Emmaplein begonnen (richting de Markt): de sloop van de huidige hellingbaan en trap naar de Markt, de keerwanden en wordt de oude bestrating weggehaald. Dit betekent helaas wel dat voetgangers vanuit het Emmaplein richting de Markt (en vice versa) tijdelijk om moeten lopen via de Albert Heijn.

De werkzaamheden aan het deel van het Emmaplein dat grenst aan de Markt zijn zoals gepland voor 1 augustus klaar. De speelplek wordt net na de zomervakantie op het Emmaplein geplaatst. De nieuwe bomen en het groen volgen later dit jaar.

Herinrichting Emmaplein (bij de H&M) 
Vanaf 20 augustus worden het Emmaplein bij de H&M en het deel van de Slotlaan vanaf de Weeshuislaan tot en met 1e Hogeweg heringericht. Beide winkelgebieden moeten voor 1 november klaar zijn. Met de vernieuwingen krijgt Zeist een gastvrij centrum met extra groen.

(Bron: https://www.centrumzeistvernieuwt.nl)